Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.2 din 2018  
         
  Articol:   VOCEA DE SOPRAN ȘI IMPORTANȚA EI ÎN GENUL DE OPERETĂ / THE SOPRANO VOICE TYPE AND ITS IMPORTANCE WITHIN THE OPERETTA GENRE.

Autori:  EVA-ELENA JORDAN.
 
       
         
  Rezumat:  Această lucrare are două părți componente – inegale ca dimensiuni. În prima parte am schițat o tipologie a vocilor în genul de operetă, amintind și de funcționalitatea lor, și am analizat utilizarea vocilor de sopran în rolurile de primadonna și grande dame. În a doua parte am trecut prin revistă rolurile principale feminine din cele 14 operete, ce urmează să le analizez pe parcursul cercetării mele doctorale, grupate după autori. Tot în această parte am adăugat și câteva fapte interesante despre marii autori maghiari de operetă, precum și nume celebre de interpreți, care au jucat rolurile principale din aceste operete pe parcursul existenței lor pe scenele muzicale.

Cuvinte-cheie: primadonna, grande dame, soprană lirică, soprană spinto
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă