Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.2 din 2016  
         
  Articol:   O ABORDARE ANALITICĂ A RELAȚIEI DINTRE MUZICĂ ȘI LIMBAJ / AN ANALYTICAL APPROACH ON THE RELATIONSHIP BETWEEN MUSIC AND LANGUAGE.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:   Prezenta lucrare este rezultatul unei cercetări având ca obiectiv identificarea unor noi modalităţi de abordare a unui text muzical, de a elibera muzica conţinută într-o partitură şi de a descoperi sensurile ei ascunse. Relaţia strânsă dintre muzică şi limbaj nu permite trasarea unor limite clare. Conform unor ipoteze ştiinţifice, cea mai veche formă de comunicare a fost cea bazată pe un sistem sonor, un protolimbaj muzical, aşa cum a fost definit de către Darwin şi Bernstein. Studiul realizat are ca scop identificarea şi analizarea unor posibile convergenţe structurale între muzică şi limbaj. Din acest motiv, această relaţie a fost investigată pe baza unor cercetări recente în domeniul biolingvisticii, achiziţiei limbajului şi a sistemelor lingvistice sonore.

Cuvinte cheie: muzică, limbaj, convergenţă structurală, lingvistică structurală, biolingvistică.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă