Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.2 din 2016  
         
  Articol:   MISTIFICAREA "LUMINILOR" ADORNIENE IN INDUSTRIILE MUZICALE / THE MYSTIFICATION OF ADORNO’S “ENLIGHTENMENT” IN MUSIC INDUSTRIES.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:   Acum patruzeci de ani ne găseam la începutul unei perioade în care „industriile muzicale” deveneau obiectul preocupărilor academice şi politice. O lucrare fundamentală pentru domeniul filosofic, scrisă de Theodor Adorno şi Max Horkheimer, expune analiza intransigentă a mişcărilor culturale ideologice realizate în timpul Iluminismului, folosite pentru educarea şi controlul păturii sociale „de masă”. Studiul este important pentru istoria managementului cultural datorită semnalării primelor acte de recunoaştere ale pieţelor de consum cultural şi conotaţiei comerciale asocite muzicii printr-o categorie estetică denumită „valoare artistică de folosinţă”.

Cuvinte cheie: management muzical, cultură economică, politici culturale, pieţe muzicale de desfacere.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă