Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.2 din 2016  
         
  Articol:   VIAŢA MUZICALĂ ÎN TIMPUL DICTATURII LUI ADOLF HITLER / ASPECTS OF MUSICAL LIFE DURING ADOLF HITLER’S DICTATORSHIP.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:   Începutul secolului al XX-lea a fost perioada în care s-au ridicat la putere unii dintre cei mai proeminenţi dictatori din istorie şi s-au dat unele dintre cele mai distructive războaie din istoria civilizaţiei. Un exemplu ilustrativ al totalitarismului secolului XX este dictatura lui Aldolf Hitler, care a avut un impact semnificativ şi asupra vieţii muzicale din Germania. În aceasta cercetare, vom aborda câteva dintre aspectele reprezentative ale contextului muzical din timpul regimului nazist şi vom prezenta atitudinile compozitorilor în faţa acestor realităţi socio-politice. Regimul nazist a eliminat într-un mod sistematic atât influenţele muzicii evreilor, cât şi muzica modernă, promovând doar muzica acceptată din punct de vedere ideologic. Pentru a implementa aceste decizii, conducătorii nazişti au decis să controleze toate instituţiile care aveau tangenţă cu muzica, de la instituţia de bază a societăţii – familia – la biserică şi şcoală.

Cuvinte cheie: muzică, cenzură, Hitler, nazişti, compozitori, ideologie, rezistenţă, persecuţie.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă