Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.2 din 2015  
         
  Articol:   MAURICE RAVEL: CONCERTUL PENTRU PIAN IN SOL MAJOR (ANALIZA PĂRŢII A DOUA „ADAGIO ASSAI”) / MAURICE RAVEL: KLAVIERKONZERT IN G-DUR (ANALYSE DES ZWEITEN SATZES „ADAGIO ASSAI”).

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Studiul de față în prima sa parte prezintă originile, precum și viața ulterioară a piesei. Ravel a lucrat la cele două concerte ale sale pentru pian (Sol major și Re major) în același timp, începând din 1929. El însuși a avut intenția de a prezenta în primă audiție piesele; în final le-a cântat Marguerite Long, datorită tehnicii pianistice laconice a compozitorului. Partea a doua a studiului de față conține analiza părții a doua a concertului. Analiza formală și armonică este urmată de analiza orchestrală și descrierea partidei pianului solo.

Cuvinte cheie: Ravel, concert pentru pian, analiză
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă