Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.2 din 2015  
         
  Articol:   SIMBOLUL CERCULUI ÎN LUMEA EDUCAȚIEI MUZICALE.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Cercetarea relevă felul, forma și conexiunile, asocierea în care apare cercul în educația muzicală. Scopul cercetării este acela de a orienta atenția spre misterele lumii înconjurătoare, a prezenței misterioase și a forței magice a cercului reflectat în muzică. Cercul, ca formă spațială are rol în comunicarea acustică creată de sunete, ce prin puterea sa de formare a personalității și totodată a comunității deschide infinitul cosmosului muzical. Mișcarea circulară rituală, ce își are rădăcinile în vremurile de demult, dansul în cerc este o experiență comună de împlinire. Relevanța cercetării este cunoașterea și conștientizarea proiecției muzicale a cercului, conceptualizarea muzicală, abstractizarea respectiv reflecția ciclicității naturii în educația muzicală. În educația muzicală cercetarea poate avea ca și consecință lărgirea orizontului, îmbogățirea culturii muzicale în cadrul moștenirii culturii populare.

Cuvinte cheie: joc muzical popular cântat, cerc, joc în cerc, tradiție populară, grădiniță, dezvoltare personală, simbol, educație muzicală
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă