Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.2 din 2014  
         
  Articol:   SUB VRAJA MUZICII DE FILM. ÎN DIALOG CU COMPOZITORUL AARON FAZAKAS / SPELLBOUND BY SOUNDTRACKS. AN INTERVIEW WITH FILM SCORE COMPOSER AARON FAZAKAS.

Autori:  ADÉL FEKETE.
 
       
         
  Rezumat:   În interviul de faţă, am dorit să introducem cititorul în lumea creaţiei componistice a secolului al XX-lea, printr-un scurt dialog purtat cu compozitorul clujean Aaron Fazakas. Procesul de compunere a muzicii destinate filmului, relaţia dintre tărâmul vizual şi cel auditiv sau semnificaţia artei muzicale sunt tematici care se regăsesc deopotrivă pe paginile acestui interviu. Cititorul va regăsi în convorbirea purtată şi gânduri despre ars poetica compozitorului, indicii asupra izvoarelor sale de creaţie sau relaţia pe care compozitorul o are cu publicul ascultător, alături de un insight asupra activităţii sale ca profesor şi modelator al viitoarei generaţii de artişti. Cuvinte cheie: film, cinematografie, muzică de film, coloană sonoră, compoziţie, credo componistic.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă