Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.2 din 2013  
         
  Articol:   O PRIMĂ EXPERIENŢĂ COMPONISTICĂ ÎN UNIVERSUL SCURTMETRAJULUI MUT - FILMUL SANCTUARY DE NELIO COSTA (CU MUZICĂ DE ŞERBAN MARCU) / A FIRST COMPOSITIONAL ATTEMPT INTO THE WORLD OF SILENT SHORT FILMS – SANCTUARY BY NELIO COSTA (WITH MUSIC BY ŞERBAN MARCU).

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Studiul de faţă prezintă prima încercare a autorului de a scrie muzică pentru film. Este vorba despre Sanctuary, un film mut de scurtmetraj, realizat de Nelio Costa, profesor de jurnalism cinematografic la Centrul Universitar UNA din Belo Horizonte, Brazilia. Studiul scoate în evidenţă sugestiile pe care filmul le-a avut asupra compozitorului, soluţiile muzicale găsite pentru a „contrapuncta” discursul vizual şi contextul în care filmul a fost prezentat, în cadrul Festivalului Internaţional de Arte Noi Innersound, ediţia a II-a, Bucureşti, 2013.

Cuvinte cheie: Şerban Marcu, Sanctuary, Nelio Costa, scurtmetraj, analiză
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă