Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.2 din 2013  
         
  Articol:   VIOLETA DINESCU ŞI CHEIA VISELOR. PORTRET ANIVERSAR / VIOLETA DINESCU UND DER SCHLÜSSEL DER TRÄUME. JUBILÄUMS-PORTRÄT / VIOLETA DINESCU AND THE KEY OF DREAMS. AN ANNIVERSARY PORTRAIT.

Autori:  BIANCA ŢIPLEA TEMEŞ.
 
       
         
  Rezumat:  Legând două lumi culturale distincte în creaţia sa (România şi Germania), compozitoarea Violeta Dinescu şi-a cultivat o voce proprie în compoziţia contemporană, pe plan internaţional. La cea de a 60-a sa aniversare, ne propunem să reconstituim în dialog portretul ei ca muzician, abordând multiplele faţete ce îl compun: creaţia, activitatea didactică şi în special acţiunile pe care le întreprinde pentru promovarea culturii româneşti în lume. Deşi articolul este un portret aniversar al Violetei Dinescu, referinţele la profesoara sa, Myriam Marbe, sunt multiple şi marchează un „punct de orgă” al întregii discuţii.

Cuvinte cheie: Violeta Dinescu, Myriam Marbe, compoziţie, muzică românească
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă