Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.2 din 2012  
         
  Articol:   STRUCTURA FORMALĂ ŞI TEHNICA POLIFONICĂ A CELOR ŞAPTE PIESE CORALE UŞOARE PENTRU COPII DE KODÁLY ZOLTÁN / FORMAL STRUCTURE AND POLYPHONIC TECHNIQUE IN ZOLTÁN KODÁLY''S SEVEN EASY CHORAL PIECES FOR CHILDREN.

Autori:  GABRIELA COCA.
 
       
         
  Rezumat:  

Prezenta lucrare abordează din punct de vedere analitic cele Şapte piese corale uşoare pentru copii de Kodály Zoltán, din pură curiozitate. Cu câţiva ani în urmă, m-am ocupat deja teoretic de analiza acestor coruri, în cadrul cursurilor de aranjamente corale ale studenţilor mei. Atunci, a fost captivant pentru mine că în ciuda simplităţii lor, a structurii lor cristaline, cât de logic gândite, şi magistral elaborate sunt. Kodály Zoltán a compus în 1936 cele Şapte piese corale uşoare pentru copii, şi ca dovadă a grijii şi atenţiei autorului, observăm că el a scris anul compoziţiei la începutul fiecărei lucrări, cu toate că micile piese fac parte din aceeaşi serie.

Cuvinte cheie: Kodály, Şapte piese corale uşoare pentru copii, cor, analiză, structură formală, tehnică polifonică

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă