Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.2 din 2012  
         
  Articol:   O PRIVIRE SUCCINTĂ ASUPRA MUZICII CULTE DIN STATELE UNITE ALE AMERICII ÎN DECENIUL 1980 / A SUCCINCT VIEW ON ART MUSIC IN THE UNITED STATES OF AMERICA DURING THE 1980s.

Autori:  TUDOR FERARU.
 
       
         
  Rezumat:  

Prezentul articol aruncă o privire asupra situaţiei muzicii culte şi a vieţii de concert în America, între anii 1980 şi 1990. De asemenea, furnizează o descriere a diverselor curente şi tendinţe care se manifestau în mediul „muzicii serioase”. Câteva dintre cele mai importante direcţii ale compoziţiei muzicale sunt prezentate şi plasate în contextul mai larg al fenomenului muzical de la finalul secolului al XX-lea. Studiul oferă informaţii legate de preocupările câtorva dintre cei mai importanţi compozitori americani activi în această perioadă. Sunt descrise atât aspectele tehnice cât şi cele estetice ale creaţiei acestora. În cele din urmă, articolul include o listă selectivă de lucrări muzicale reprezentative pentru curentele discutate şi pentru autorii menţionaţi.

Cuvinte cheie: American, muzică cultă, contemporan, avangardă, modernism, postmodernism, minimalism, muzică de film, compoziţie, repertoriu, 1980.

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă