Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.2 din 2012  
         
  Articol:   CORNEL ŢĂRANU – VALENTIN STREINU: CONEXIUNI MUZICAL-POETICE / CORNEL ŢĂRANU – VALENTIN STREINU: MUSICAL-POETIC CONNECTIONS.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  

Acest articol propune o succintă privire asupra modului în care lirica poeziei este îmbinată cu muzica, în lucrarea Saturnalii a compozitorului Cornel Ţăranu. Se face apel la o analiză non exhaustivă asupra metodelor concrete prin care rezultanta melodică-lirică se naşte. Această analiză se desfăşoară pe următoarele coordonate: ideea de variaţie continuă ca principiu dezvoltator al discursului muzical, a materialului sonor – privit din punctul de vedere al dezvoltării sale, a ritmicii, a formei folosite în elaborarea structurilor şi a tipului de acompaniament ca susţinător al atmosferei poetice.

Cuvinte cheie: poetică, lied, variaţie continuă, acompaniament

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă