Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.2 din 2009  
         
  Articol:   IN MEMORIAM DAN VOICULESCU. CODA LA O CARTE FĂRĂ SFÂRȘIT / IN MEMORIAM DAN VOICULESCU. CODA TO A BOOK WITHOUT END.

Autori:  BIANCA ŢIPLEA TEMEŞ.
 
       
         
  Rezumat:  Compozitorul, muzicologul şi profesorul Dan Voiculescu, un reper al peisajului muzical transilvănean, a trecut de curând în nefiinţă. El lasă posterităţii o valoroasă moştenire artistică şi ştiinţifică, concretizată în creaţia sa muzicală, ce îmbrăţişează toate genurile, dar reflectată şi în activitatea sa de cercetare, prin care a adus însemnate contribuţii de nivel academic şi, mai presus de toate, în imaginea sa ca neîntrecut dascăl la Academia de Muzică „Gh. Dima” din Cluj (din 1963) iar apoi la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti (din 2000). Toate aceste realizări îi asigură un loc privilegiat în memoria noastră colectivă şi, totodată, un rol central în istoria muzicii româneşti contemporane.

Cuvinte cheie: Dan Voiculescu, compozitor, muzicolog, profesor, polifonie
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă