Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.2 din 2008  
         
  Articol:   MELODII ALE COLINDELOR DE CRĂCIUN TRADIŢIONALE ÎN PARTEA DE NORD A CÂMPIEI TRANSILVANIEI / TUNES OF THE TRADITIONAL CHRISTMAS CAROLS IN THE NORTHERN PART OF MEZŐSÉG* (CÂMPIA TRANSILVANIEI).

Autori:  ZOLTÁN GERGELY.
 
       
         
  Rezumat:  Această lucrare prezintă cele mai frumoase colinde de Crăciun din partea de nord a Câmpiei Transilvaniei şi, de asemenea, cele mai populare. O parte din materialul prezentat în această lucrare a fost colectat de către mine (cântece şi colinde din Magyarborzás (Bozieş) şi Vice (Viţa), restul fiind preluat din literatura folclorică a acelei zone. Cântecele sunt prezentate şi analizate în ordine cronologică, începând cu cele mai vechi. Motivaţia mea de a scrie despre această topică constă dorinţa de prezentare a Câmpiei Transilvane şi a comorilor inestimabile ale acestui folclor, ce aparţine unui grup mare de oameni. Pe de altă parte, cred că e de datoria noastră de a ajuta aceste piese valoroase de folclor să supravieţuiască.

Cuvinte-cheie: Colinde de Crăciun, Câmpia Transilvaniei, tonuri, repertoriu, versuri, imn, Transilvania
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă