Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.1 din 2021  
         
  Articol:   MUZICĂ PENTRU URECHEA MEA: VEȚI FI CAPABILI SĂ RECUNOAȘTEȚI MAI BINE NOTELE MUZICALE UTILIZÂND NUMAI URECHEA STÂNGĂ? / MUSIC TO MY EAR: WILL BE ABLE TO RECOGNIZE THE MUSICAL NOTES BETTER WHEN USING ONLY THE LEFT EAR?.

Autori:  JOYANTA SARKAR, ANIL RAI.
 
       
         
  Rezumat:  DOI: 10.24193/subbmusica.2021.1.14

Published Online: 2021-06-30
Published Print: 2021-06-30
pp. 217-226

FULL PDF

Surditatea de ton se referă la o afecțiune în care o persoană nu este capabilă să facă distincția între diferite note muzicale. Persoanele afectate nu pot recunoaște diferența atunci când sunt cântate 2 note muzicale diferite. Această incapacitate nu este cauzată de lipsa cunoștințelor muzicale sau a instruirii, ci este cauzată de moștenire genetică sau daune cerebrale. Surditatea de ton este o dizabilitate care se arată numai în muzică. Oamenii care au surditate de ton nu au o problemă în recunoașterea diferitelor intonații din vorbirea umană. Această dizabilitate este, de asemenea, asociată cu incapacitatea de a urmări ritmurile muzicale și de a recunoaște melodiile. În această lucrare, propunem abilitatea participanților de a recunoaște și repeta notele muzicale pe care le aud. Testarea s-a făcut folosind doar urechea stângă, numai urechea dreaptă și ambele urechi.

Cuvinte cheie: muzică, surditate de ton, moștenire genetică, intonație.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă