Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.1 din 2021  
         
  Articol:   UN STUDIU ANALITIC AL INSTRUMENTELOR MUZICALE POPULARE DIN MEGHALAYA / AN ANALYTICAL STUDY OF THE FOLK MUSICAL INSTRUMENTS OF MEGHALAYA.

Autori:  JOYANTA SARKAR, ANIL RAI.
 
       
         
  Rezumat:  DOI: 10.24193/subbmusica.2021.1.02

Published Online: 2021-06-30
Published Print: 2021-06-30
pp. 23-38

FULL PDF

Meghalaya este un stat indian bogat locuit. Tobe, flaute de bambus și mici cinele de mână sunt un ansamblu comun. Apariția creștinismului la mijlocul secolului al XX-lea a marcat începutul unui declin al muzicii populare tribale. De-a lungul timpului, scena muzicală a Meghalaya a evoluat, atrăgând mulți artiști și formații talentate atât din genurile tradiționale cât și din cele mai puțin tradiționale. Cei mai actuali muzicieni și formații din Meghalaya este: The Plague Throat, Kerios Wahlang, Cryptographik Street Poets etc., Soulmate, Lou Majaw și Snow White. Muzica din Meghalaya se caracterizează prin utilizarea instrumentelor tradiționale și a cântecelor populare. Instrumentele muzicale din Meghalaya sunt realizate din materiale locale. Poporul meghalayan onorează forțele naturale puternice și își propune să pacifice spiritele animiste și zeii locali. Instrumentele sunt fabricate din bambus, carne, lemn și coarne de animale. Se consideră că oricare dintre aceste instrumente muzicale are capacitatea de a oferi beneficii materiale. Instrumentul muzical în Meghalaya este o parte esențială a muzicii populare tradiționale din regiune. În acest articol, oferim o imagine de ansamblu asupra instrumentelor muzicale populare din Meghalaya.

Cuvinte cheie: Idiofone, Aerofone, Chordofone, Membranofone, Trompetă
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă