Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.1 din 2020  
         
  Articol:   FRAGMENTE DIN PSALMII LUI DAVID. CERCETĂRI MUZICALE / FRAGMENTE AUS DAVIDS PSALMEN. MUSIKALISCHE FORSCHUNGEN / FRAGMENTS FROM DAVID‘S PSALMS. MUSICAL RESEARCH.

Autori:  MIHAI BRIE.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbmusica.2020.1.10

Published Online: 2020-06-30
Published Print: 2020-06-30
pp. 137-146
VIEW PDF: FULL PDF

REZUMAT: În cercetarea multidisciplinară, teologia şi muzicologia ocupă un loc special. În actuala cercetare ştiinţifică am coroborat date istorice despre Palestina evreilor, cu referire specială la una dintre cărţile Vechiului Testament, Psalmii lui David. Prezenta incursiune academică propune o viziune muzical-teologică cu privire la una dintre cele mai speciale publicaţii, psalmii. Psalmul, prin excelenţă, este un imn al adoraţiei, al mulţumirii şi al rugăciunii pe care creştinul i se adresează lui Dumnezeu.

Cuvinte cheie: muzică, istorie, psalmi etc.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă