Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.1 din 2018  
         
  Articol:   TEMA ÎNTOARCERII FULUI RISIPITOR ÎN MUZICA CULTĂ LA CLAUDE DEBUSSY / THE THEME OF THE PRODIGAL SON’S RETURN IN CLASSICAL MUSIC I: CLAUDE DEBUSSY.

Autori:  PETRUŢA-MARIA COROIU.
 
       
         
  Rezumat:  Duminica 34 după Rusalii este una dintre cele mai semnificative în cadrul ciclului liturgic ortodox creștin, fiind de fapt a doua duminică a Triodului. În legătură cu acest subiect, atât de profund și de bogat în implicații teologice, morale, muzicale și umane, investigăm aria de interes din cadrul istoriei muzicii din ultimele trei sute de ani pentru a descoperi elemente de conexiune cu subiectul. Lucrarea semnată de Claude Debussy este cea mai cunoscută și cea mai valoroasă dintre cele prezentate sumar, fapt pentru care considerăm că este necesar să ne concentrăm atenția analitică asupra acesteia. 

Cuvinte cheie: rugăciune, Triod, impressionism, religie, credință
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă