Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.1 din 2018  
         
  Articol:   CHINONICUL DUMINICAL ÎN COMPOZIŢIILE LITURGICE ALE PR. PROF. CORNEL GIVULESCU / SONNTAGSKONZERTE IN LITURGISCHEN KOMPOSITIONEN VON PR. PROF. CORNEL GIVULESCU / SUNDAY CONCERTS IN LITURGICAL COMPOSITIONS PR. PROF. CORNEL GIVULESCU .

Autori:  MIHAI BRIE.
 
       
         
  Rezumat:  În cultul creștin, concertele și cântările bisericești la slujba de Duminică au un rol central, îi adună laolaltă pe credincioși în jurul Euharistiei, ca o rugăciune înălțată către Dumnezeu. Prin aceste cântări liturgice, preotul și credincioșii au o altă perspectivă, polifonică, asupra împărăției lui Dumnezeu. În acest studiu, sunt analizate piese diferite ale talentatului preot și compozitor Cornel Givulescu, compoziții complexe și inspirate. 

Cuvinte cheie: cult liturgic, chinonicul duminical, polifonie
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă