Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.1 din 2017  
         
  Articol:   CUVINTELE DE INTRODUCERE ALE LUI RICHARD STRAUSS LA INTERMEZZO/ RICHARD STRAUSS’ FOREWORDS TO INTERMEZZO.

Autori:  BENCE ASZTALOS.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbmusica.2017.1.16

Published Online: 2017-06-20
Published Print: 2017-06-30
pp. 233-243

FULL PDF

ABSTRACT:
Studiul prelucrează cele două prefaţe ale lui Richard Strauss la opera sa Intermezzo, vizând perfecta înţelegere a muzicii. Principala problemă constă în faptul că pe parcursul muncii orchestrale şi de operă foarte des ne izbim de neînţelegerea textului rostit de interpret. Compozitorul ridică în Intermezzo pentru prima dată această problemă, pe care am studiat-o atât din punctul de vedere al cântăreţului de operă cât şi din cel al instrumentistului din orchestră.

Cuvinte cheie: Intermezzo, prefaţe, operă, text, inteligibilitate, indicaţii.

REFERENCES

Devich, Sándor, Üzenetek, Budapest, 2007.
Strauss, Richard, „Nicht veröffentlichtes Vorwort zu «Intermezzo»”. In: Betrachtungen und Erinnerungen. Willi Schuh (hrsg.), Zürich, Atlantis Verlag, 1957, p. 135-139.
RSVI: Strauss, Richard: „Vorwort zu «Intermezzo»”. In: Betrachtungen und Erinnerungen. Willi Schuh (hrsg.), Zürich, Atlantis Verlag, 1957, p. 140-149.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă