Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.1 din 2017  
         
  Articol:   TEHNICA DIRIJORALĂ - INSTRUMENT UTILIZAT ÎN SCOPUL SOLUŢIONĂRII PROBLEMATICII ÎNCHIDERILOR DIRIJORALE ŞI TACTĂRII “IN UNO” / THE CONDUCTING TECHNIQUE - AN INSTRUMENT USED TO SOLVE THE ISSUE OF CONDUCTING CUTOFFS AND THE ”UNA BATTUTA” TIME BEATING TECHNIQUE.

Autori:  LUMINIŢA GUŢANU STOIAN.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbmusica.2017.1.10

Published Online: 2017-06-20
Published Print: 2017-06-30
pp. 135-142

FULL PDF

ABSTRACT:
Studiul de faţă relatează problematica închiderilor, venind, totodată, cu diverse soluţii pentru rezolvarea lor. Este prezent fiecare tip de închidere cu explicaţii detaliate privind realizarea lor, argumentate prin scheme şi execiţii practice. Pe acelaşi calapod se desfăşoară şi cel de-al doilea subiect - tactarea in uno. Acest studiu se doreşte a fi un îndrumar studenţilor - dirijori în demersul punerii bazelor tehnicii dirijorale.

Cuvinte cheie: închideri dirijorale, tactarea in uno, tehnica dirijorală, dirijor de cor, student - dirijor.

REFERENCES

Botez, D.D., Tratat de cant si dirijat coral (Choir Singing – and Choir Conducting Handbook), The Publishing House of the Institutul de Cercetari Etnologice si Dialectologice, Bucharest, 1985.
Gutanu, Luminita, The Complexity and Characteristics of Choral Art, in: Studia UBB Musica, LIX, 1, 2014 (p. 75 - 80).
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă