Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.1 din 2015  
         
  Articol:   SOLUŢII ARMONICE ŞI TONALE „INTERESANTE” ÎN CICLUL DE LUCRĂRI PENTRU PIAN „ALBUM PENTRU COPII” OP. 39 DE P. I. CEAIKOVSKI / “INTERESTING” HARMONIC AND TONAL SOLUTIONS IN PYOTR ILYICH TCHAIKOVSKY’S ALBUM FOR CHILDREN, OP. 39.

Autori:  GABRIELA COCA.
 
       
         
  Rezumat:   Studiul de faţă analizează din punct de vedere armonic şi tonal piesa nr. 1 – Rugăciune, din ciclul Album pentru copii, op. 39 de P. I Ceaikovski. După prezentarea conjuncturii istorice şi creative în care autorul a creat ciclul de piese, urmează prezentarea formei, apoi în cadrul secţiunilor de formă aunt discutate rezolvările tonale şi armonice adoptate de autor, atrăgând atenţia asupra gradului de complexitate şi a logicii interioare pe care o poate atinge o piesă miniaturală romantică de tip choral.

Cuvinte cheie: Ceaikovski, Album pentru copii, forma muzicală, armonic, tonal, romantic, miniatură, piesă, op. 39
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă