Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.1 din 2013  
         
  Articol:   PUTEREA EXPRESIVĂ A PARAMETRULUI ARMONIC ŞI A FORMEI ÎN CICLUL DE LIEDURI FRUMOASA MORĂRIŢĂ DE FRANZ SCHUBERT / THE EXPRESSIVE POWER OF THE HARMONIC PARAMETER AND OF THE FORM IN THE CYCLE OF LIEDS DIE SCHÖNE MÜLLERIN BY FRANZ SCHUBERT.

Autori:  GABRIELA COCA.
 
       
         
  Rezumat:  Scopul prezentei lucrări îl constituie analiza corespondenţelor unificatoare structurale, artistice şi de conţinut muzical ale ciclului de lieduri Frumoasa morăriţă de Franz Schubert. Întregul ciclu de lieduri reprezintă un tot unitar, în care liedurile componente ale ciclului se îmbină sub formă de lanţ, cu toate că forma lor, ethosul tonal, semnificaţia este diferită, sau chiar contrară, oponentă. Pe baza acestui ciclu de lieduri am încercat să descopăr efectul forţelor de energie interioare asupra unei structuri omogene, în lumea sensibilă a creaţiei muzicale schubertiene.

Cuvinte cheie: Franz Schubert, Die schöne Müllerin, Frumoasa morăriţă, analiză, parametru armonic, formă, tonalitate, etos

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă