Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.1 din 2011  
         
  Articol:   RALPH VAUGHAN WILLIAMS: “A CAMBRIDGE MASS”. DESPRE UN MANUSCRIS NOU DESCOPERIT ȘI O PREMIERĂ MONDIALĂ, CONVERSAȚIE CU MAESTRUL ALAN TONGUE / RALPH VAUGHAN WILLIAMS: “A CAMBRIDGE MASS”. ABOUT A NEWLY DISCOVERED MANUSCRIPT AND A WORLD PREMIERE, IN CONVERSATION WITH MAESTRO ALAN TONGUE.

Autori:  BIANCA ŢIPLEA TEMEŞ.
 
       
         
  Rezumat:  

Recunoscut ca una dintre cele mai proeminente figuri ale istoriei muzicii britanice, compozitorul Ralph Vaughan Williams este bine cunoscut întregii lumi pentru piese ca Fantasia on a Theme of Thomas Thalis, A Sea Symphony, The Wasps şi multe altele. De curând, dirijorul Alan Tongue a descoperit în Biblioteca Universităţii din Cambridge un manuscris semnat de către Vaughan Williams: o Misă pentru solişti, cor şi orchestră, scrisă în 1899, cu scopul academic de a obţine titlul de Doctor în muzică. Profesorul Alan Tongue a editat partitura, a dirijat premiera londoneză a acestei lucrări pe 3 martie 2011, redând astfel vieţii internaţionale de concert o capodoperă de tinereţe a compozitorului englez.

Keywords: Vaughan Williams, “A Cambridge Mass”, manuscris, premiera mondiala.

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă