Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA IURISPRUDENTIA - Ediţia nr.4 din 2020  
         
  Articol:   PATRIA PIETAS – CONDIȚIA JURIDICĂ A COPILULUI ÎN FAMILIA POSTMODERNĂ / PATRIA PIETAS - THE LEGAL CONDITION OF THE CHILD IN THE POSTMODERN FAMILY.

Autori:  EMESE FLORIAN.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/SUBBiur.65(2020).4.8


Published Online: 2021-04-16

pp. 307-326

VIEW PDF

FULL PDF

ABSTRACT.
Din motive evidente, copilul are nevoie de ocrotire și este beneficiar al ocrotirii, a părinților pe cât este posibil; pe de altă parte, el este titularul arsenalului de drepturi și libertăți ale copilului consacrate prin documente internaționale și reflectate în legislația noastră internă. Drepturile și îndatoririle părintești privitoare la persoana și la bunurile copilului, desemnate generic prin sintagma „autoritate părintească” sunt impregnate de drepturile copilului (I) și circumstanțiază exercițiul amintitei autorități (II).
Cuvinte cheie: copil, minor, autoritate părintească, exercițiul autorității părintești
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă