Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA IURISPRUDENTIA - Ediţia nr.4 din 2009  
         
  Articol:   CONGRESUL ANUAL AL ASOCIAŢIEI “HENRI CAPITANT” A PRIETENILOR CULTURII JURIDICE FRANCEZE: JOURNÉES LOUISIANAISES – “DROIT DE LA SANTÉ: ASPECTS NOUVEAUX”, LAUSANNE ŞI NEUCHATEL, 7-12 IUNIE 2009.

Autori:  MIRCEA-DAN BOB.
 
       
         
  Rezumat:  Asociaţia Capitant a reunit la cea de-a şaizeci şi şasea ediţie a congresului său anual un număr de o sută treizeci de participanţi din douăzeci şi trei de ţări. Preşedintele Michel Grimaldi a dechis lucrările trecând în revistă modul în care Asociaţia s-a implicat în actualitate în ultimii ani. Fondată în anul 1935 ca apărătoare a dreptului francez, a devenit după decesul fondatorului ei una de promovare a culturii franceze şi francofone, pentru ca din 2002 să-şi asume un rol mai larg: cel de valorificare a culturii juridice romaniste (continental europene) în general. În Franţa, Asociaţia s-a implicat în proiectul profesorului Pierre Catala care a dus la reforma dreptului obligaţiilor şi a emis proiectul de reformă a părţii din cod referitoare la bunuri. În plan internaţional, şi-a asumat începând din 2004 acţiuniel de contraargumentare la rapoartele Doing business şi a reacţionat cu un răspuns alternativ la „Draft of common frame of reference” redactat de comisia condusă de dl. profesor von Bar.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă