Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA IURISPRUDENTIA - Ediţia nr.3 din 2020  
         
  Articol:   CONTRACTELE CLICKWRAP – TERENUL PROPICE AL CLAUZELOR ABUZIVE. O ANALIZĂ DE CAZ / CLICKWRAP CONTRACTS - THE PROPERTY OF ABUSE CLAUSES. A CASE ANALYSIS.

Autori:  CHRISTIAN-DOREL GROSU.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/SUBBiur.65(2020).3.6

Published Online: 2021-03-09
Published Print: 2021-03-09
pp. 182-193

VIEW PDF

FULL PDF

ABSTRACT.
Cu ocazia creării câte unui nou cont de e-mail, a cumpărării unui bun prin intermediul unor platforme precum eMag sau elefant.ro o persoană încheie contracte ale căror clauze sunt de multe ori abuzive; clauze în fața cărora orice consumator pare a fi lipsit de mecanisme juridice de apărare. Cele mai des întâlnite astfel de clauze sunt cele de alegere a legii aplicabile contractului și cele de alegere a forului în cazul ivirii unor litigii. Consumatorului îi vin în ajutor atât legislația națională (Legea 193/2000), cât și cea europeană, precum și jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene în materie.
Cuvinte-cheie: clauze abuzive, consumator, Legea 193/2000
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă