Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA IURISPRUDENTIA - Ediţia nr.3 din 2009  
         
  Articol:   PROTECŢIA BAZELOR DE DATE – DREPTUL SUI GENERIS / PROTECTION OF DATABASES - THE SUI GENERIS RIGHT.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Legislaţia statelor membre, ce acorda o protecţie diferită bazelor de date în funcţie de gradul lor de orginalitate a determinat adoptarea unei directive comunitare, respectiv a Directivei 96/9/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 11 martie 1996 privind protecţia juridică a bazelor de date, în vederea asigurării unei protecţii legale şi a aşa numitelor baze de date neoriginale (simple liste de informaţii). CJE, însă, nu şi-a modificat jurisprudenţa ulterior directivei, în sensul că a lăsat în continuare bazele de date neoriginale lipsite de protecţie legală, ceea ce limitează considerabil scopul reglementării, creînd o stare de incertitudine juridică la nivel comunitar şi national.

Cuvinte cheie: protecţia bazelor de date, protecţia legală a bazelor de date, bazele de date „spin-off” (liste de informaţii), teoria (doctrina) „sweat of the brow” (a sudorii frunţii), bazele de date neoriginale, drepturile sui generis
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă