Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA IURISPRUDENTIA - Ediţia nr.2 din 2003  
         
  Articol:   PRACTICILE ARBITRALE ROMÂNE PRIVIND LEGEA APLICABILĂ ALE CURŢII DE ARBITRAJ ŞI PE FONDUL LITIGIULUI ÎN DREPTUL COMERŢULUI INTERNAŢIONAL / LA PRATIQUE ARBITRALE ROUMAINE CONCERNANT LA LOI APPLICABLE À LA CONVENTION D’ARBITRAGE ET AU FOND DU LITIGE DANS LE DROIT DU COMMERCE INTERNATIONAL.

Autori:  SERGIU DELEANU.
 
       
         
  Rezumat:  Sentinţele cuprinse în culegerile de practică arbitrală ale Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României din anii 1982, 1987 şi 2002, precum şi cele apărute în reviste de specialitate, permit analizarea principalelor tendinţe care pot să fie evidenţiate în perioada 1953-2003 referitor la determinarea legii aplicabile convenţiei de arbitraj şi fondului litigiului în dreptul comerţului internaţional. Soluţiile adoptate sunt examinate având în vedere dispoziţiile Legii nr. 105/1992 cu privire la reglementarea raporturilor de drept internaţional privat şi cele ale Codului de procedură civilă, textele convenţiilor internaţionale care pot să intereseze în domeniu, precum şi în funcţie de sentinţele Curţii de Arbitraj de pe lângă Camera Internaţională de Comerţ din Paris.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă