Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA IURISPRUDENTIA - Ediţia nr.2 din 2002  
         
  Articol:   RECENZII – ANTHONY GUARINO, DREPT ROMAN PRIVAT, A DOUĂSPREZECEA EDIŢIE, EDITURA JOVENE, NAPOLI, 2001, P. 1107 / ANTONIO GUARINO, DIRITTO PRIVATO ROMANO, DODICESIMA EDIZIONE, EDITORE JOVENE, NAPOLI, 2001, 1107 P..

Autori:  JUANITA GOICOVICI.
 
       
         
  Rezumat:  Să te întorci în trecut pentru a studia “facerea de sine” a unui sistem de drept este foarte rodnic, dar nu neapărat necesar. Pentru că, dreptul fiind o constantă “facere şi desfacere de sine”, nu poate fi studiat ca pe un lucru făcut – în formele sale anterioare – ci ca pe unul în curs de a se face. Mai important ar fi ca juristul contemporan aflat la început de drum să se decidă a aborda fenomenul genezei dreptului privat într-un strat mai adânc – şi anume în înseşi rădăcinile care îl propulsează, prin urmare in statu nascendi.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă