Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA IURISPRUDENTIA - Ediţia nr.2 din 2002  
         
  Articol:   JURISPRUDENŢA ORGANELOR CONVENŢIEI EUROPENE A DREPTURILOR OMULUI ÎN CAUZELE PRIVIND PLÂNGERILE ÎMPOTRIVA STATELOR DIN EUROPA CENTRALĂ ŞI ORIENTALĂ, PÂNĂ ÎN ANUL 2002.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  La 1 august 2002 (dată care va fi avută în vedere pentru întreaga lucrare), Consiliul Europei, organizaţie internaţională interguvernamentală la nivel regional european, era format din 44 de state. Dintre acestea, 24 state sunt din Europa Occidentală, şi anume: Andora, Austria, Belgia, Cipru, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Islanda, Irlanda, Italia, Liechtenstein, Luxembourg, Malta, Olanda, Norvegia, Portugalia, Regatul Unit, San-Marino, Spania, Suedia şi Turcia. Numai 2 state vest-europene, Monaco şi Vatican, sunt membre ale Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (O.S.C.E.), dar nu sunt şi membre ale Consiliului Europei.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă