Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA IURISPRUDENTIA - Ediţia nr.2 din 2001  
         
  Articol:   RECENZII - CONSTITUŢIA DIN ARGENTINA. CONTEXT. LEGEA CONSTITUŢIONALE. DREPTURILE OMULUI / CONSTITUCIÓN DE LA NACIÓN ARGENTINA. ANTECEDENTES. LEYES CONSTITUCIONALES. DERECHOS HUMANOS.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Volumul conţine Constituţia Republicii Argentina (din 1994), promulgată la 3 ianuarie 1995, o serie de acte constituţionale care au precedat în timp Constituþia şi cuprinse sub titulatura „Antecedentes”, o serie de „Legi constituţionale” (printre care „Acordul cu Sfântul Scaun”, Legea cetăţeniei, Legea privind naţionalitatea copiilor funcţionarilor argentinieni, care copii s-au născut în străinătate, Legea despre „Apărătorul poporului” şi altele), o serie de convenţii internaţionale privind drepturile omului (de exemplu, Declaraţia Universală a Drepturilor Omului din 1948, Convenţia Americană asupra Drepturilor Omului din 1969, Convenţia asupra Drepturilor Copilului din 1989 şi altele), o listă cu explicaţii privind preşedinţii şi vicepreşedinţii Argentinei din 1854 până în 1999 inclusiv, indicele alfabetic (de materii).  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă