Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA IURISPRUDENTIA - Ediţia nr.1 din 2021  
         
  Articol:   SCRISOAREA DE GARANȚIE BANCARĂ – TITLU EXECUTORIU? OPINIE CE ÎI PUTEA FI ADRESATĂ ÎNALTEI CURȚI DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE – DOSARUL NR. 643/1/2021.

Autori:  ADRIAN TAMBA.
 
       
         
  Rezumat:  DOI: 10.24193/SUBBiur.66(2021).1.5

Published Online: 2021-06-25
Published Print: 2021-06-30
pp. 133-148

VIEW PDF
FULL PDF

Opinia noastră sau, dacă ne este îngăduit să-i spunem astfel, cercetarea noastră debutează cu câteva aspecte introductive. Ea continuă cu o a doua secțiune, în care cititorul va observa un soi de dialog între APIA și First Investment Bank AD; cele două entități au discutat pe următoarea temă: ar trebui să fie întrebată ÎCCJ dacă scrisoarea de garanție este titlu executoriu? A treia secțiune evidențiază că o instanță română a hotărât să se adreseze ÎCCJ, astfel încât cea din urmă să stabilească răspunsul la interogația expusă. În secțiunea a patra, încercăm să stabilim dacă art. 120 din OUG nr. 99/2006 i se aplică unei scrisori de garanție. În cea de-a cincea, concluzionăm că art. 120 îi poate fi aplicat unei scrisori de garanție, dar numai dacă contractul de bază este unul de credit. A șasea secțiune subliniază decizia ÎCCJ și se încheie cu niște hrană pentru minte.

Cuvinte cheie: scrisoarea de garanție, titlu executoriu, contract de bază, contract de credit.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă