Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA IURISPRUDENTIA - Ediţia nr.1 din 2020  
         
  Articol:   RAPORTUL DE DREPT CIVIL – MOSTRĂ DE NOSTALGIE IDEOLOGICĂ ANALITICĂ / A CASE OF IDEOLOGICAL AND ANALYTICAL NOSTALGIA: THE LEGAL RELATIONSHIP / LE RAPPORT DE DROIT CIVIL – ÉCHANTILLON IDÉOLOGIQUE VÉCU.

Autori:  PAUL VASILESCU.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/SUBBiur.65(2020).1.1
Published Online: 2020-04-13
Published Print: 2020-04-13
pp. 5-29
VIEW PDFRezumat: O datină a doctrinei de drept civil român a devenit și aceea de a analiza „raportul juridic civil” și „dreptul subiectiv” distinct, subliniind totodată raportul de la întreg la parte dintre acestea. Curiozitatea ne-a determinat să cercetăm originile acestei viziuni insolite. Astfel, s-a întrezărit, ridicându-se la orizont, din nou, dreptul socialist în care trebuie să te înfunzi pentru a redescoperi rădăcinile unui concept atât de răspândit, reluat, bun în a explica tot, chiar și în ziua de azi: raportul juridic civil.

Cuvinte cheie: drept civil român, drept subiectiv, drept socialist, drept sovietic, marxism juridic, raport de drept, raport juridic.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă