Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA IURISPRUDENTIA - Ediţia nr.1 din 2008  
         
  Articol:   PUNCTE DE VEDERE: DESPRE NEVOIA DE ETICĂ . REFLECŢII ASUPRA ETOSULUI DIDACTIC / “SUL BISOGNO DELL’ANTICHITÀ ETICA” OVVERO PICCOLE RIFLESSIONI SULL’ETOS DELL’INSEGNAMENTO.

Autori:  SORIN ALAMOREANU, M. SZOSTAK, MAGDALENA JANKOWSKA-SZOSTAK.
 
       
         
  Rezumat:  Problema cu care se deschide discuţia este cea de a stabili dacă se mai poate azi de un etos al profesiei didactice şi care ar fi acesta.Este el un privilegiu al civilizaţiilor evluate? Şi dacă da, atunci cum măsurăm evoluţia? In fine, ce este etosul? O expliacţie poate fi formulată din înţelegerea progresului ca modul de transmitere a cvilizaţiei spirituale de la ogeneraţie la alta prin generaţii. Născut într-o cultură, omul participă la ea si absoarbe alte culturi prin intermediul imbii vorbite. Un european mediu cunoaşte minim yece mii de cuvinte în limba natală.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă