Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA HISTORIA - Ediţia nr.3 din 2002  
         
  Articol:   RECENZII - ATHANASIUS KIRCHER, MUZEUL LUMII, EDITIE DE LUCA, ROMA, 2001, 373 P. / ATHANASIUS KIRCHER, IL MUSEO DEL MONDO, EDIZIONI DE LUCA, ROMA, 2001, 373 P.

Autori:  GABRIELA LUNGU.
 
       
         
  Rezumat:  În anul 2002 (după unii în 2001) s-au împlinit 400 de ani de la naşterea lui Athanasius Kircher, preot iezuit de origine germană, filosof, arheolog, geograf, teolog, astrolog, naturalist, astronom, filolog, lingvist, alchimist, etnolog, matematician, fizician şi muzicolog, cel care a pus la Roma bazele muzeului public, înţeles ca loc de vizită şi studiu. Catalogul este împărţit în opt ca-pitole tematice, toate circumscrise ideii centrale de a da o imagine cât mai completă a extraordinarei personalităţi a lui Athanasius Kircher: I. Muzeul Kircherian; II. Exotism şi misionari; III. Ermetism şi Egiptologie; IV. Astro-nomie şi ştiinţe ale pământului; V. Maşinării şi ştiinţă; VI. Pinacoteca Colegiului Roman; VII.Arheologia; VIII. Iconologia kircheriană.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă