Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA HISTORIA - Ediţia nr.3 din 2002  
         
  Articol:   RECENZII - WOLFGANG SCHENKLUHN, ARHITECTURA ORDINELOR CERŞETOARE. ASPECTE PRIVIND ARHITECTURA BISERICILOR DOMINICANE ŞI FRANCISCANE ÎN EUROPA, ROUTLEDGE, DARMSTADT, 2000, 296 P. + 164 ILUSTRAŢII / ARCHITEKTUR DER BETTELORDEN. DIE BAUKUNST DER DOMINIKA.

Autori:  MIHAELA SANDA SOLONTAI.
 
       
         
  Rezumat:  Profesor la Universitatea Martin Luther din Halle-Wittenberg, Wolfgang Schenkluhn este în momentul de faţă unul dintre cei mai reputaţi specialişti în istoria artei medievale, cu preocupări mai vechi privind arhitectura ordinelor religioase, concretizate în numeroase lucrări şi studii. Prima sa contribuţie importantă la cunoaşterea arhitecturii ordinelor Dominican şi Franciscan o reprezintă teza de doctorat publicată în 1985 la Berlin şi intitulată "Ordines Studentes. Aspekte zur Kirchenarchitektur der Dominikaner und Franziskaner im 13. Jahrhundert" (Ordines Studentes. Aspecte privind arhitectura bisericilor dominicane şi franciscane în secolul XIII).  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă