Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA HISTORIA - Ediţia nr.2 din 2005  
         
  Articol:   RECENZIE - LUCIAN NASTASĂ, INTELECTUALII SI PROMOVAREA SOCIALĂ. PENTRU O MORFOLOGIE A CÂMPULUI UNIVERSITAR, CLUJ-NAPOCA: EDITURA LIMES, 2004, 224 P.

Autori:  RADU MÂRZA.
 
       
         
  Rezumat:  Lucian Nastasă s-a făcut remarcat în ultimii ani prin câteva cărţi, studii si articole (cea mai cunoscută, în acest sens, fiind lucrarea Generaţie si schimbare în istoriografia română, Cluj-Napoca, Presa Universitară Clujeană, 1999) care au oferit o perspectivă nouă asupra istoriei istoriografiei românesti si a elitelor intelectuale românesti de la jumătatea secolului al XIX-lea si până spre jumătatea secolului următor, printr-o lectură în profunzime a izvoarelor, ce pune în valoare mai ales sursele memorialistice, corespondenţa sau textele polemice, toate acestea mai puţin frecventate de istoriografia tradiţională, credincioasă unui demers de tip „viaţa si opera”.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă