Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA HISTORIA - Ediţia nr.2 din 2005  
         
  Articol:   RECENZIE - EIKE VON REPGOW, A SZÁSZ TÜKÖR (KÖREADJA BLAZOVICH LÁZLÓ SCHMIDT JÓSEF), SZEGED: PÓLAY ELEMÉR ALAPITVSZÁNY, CSONGRSZÁSZÁD MEGYEI LEVÉLTÁR, 2005, 365 P..

Autori:  PAKÓ LÁSZLÓ.
 
       
         
  Rezumat:  O publicaţie recentă a redactorilor lucrării de faţă a avut în centrul atenţiei Cartea de legi a orasului Buda, din secolul al XV-lea, editată în limba maghiară. Consemnăm acum publicarea, tot în traducere, a Oglinzii săsesti de la începutul secolului al XIII-lea. Dacă la prima vedere titlurile si încadrarea cronologică si teritorială ale celor două lucrări nu sugerează o relaţie foarte strânsă între ele, la una mai atentă devine evident faptul că volumul nou apărut continuă tematic, prin concepţia editorială si prin grila de analiză utilizată ceea ce autorii au întrepris la precedentul.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă