Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA HISTORIA - Ediţia nr.2 din 2005  
         
  Articol:   DISCUŢII - “RĂMĂŞIŢELE ZILEI”: UNIVERSALISM CATOLIC VERSUS PARTICULARISM NAŢIONAL ÎN OPERA LUI RAYMUND NETZHAMMER.

Autori:  SORIN MITU.
 
       
         
  Rezumat:  Cartea pe care o supun atenţiei cititorilor, în rândurile următoare, ne oferă traducerea în limba română a jurnalului redactat de Raymund Netzhammer, arhiepiscop romano-catolic de Bucureşti în perioada 1905-1924. Jurnalul a mai fost publicat în anii 1995-1996, la München, în originalul german, de către aceiaşi editori. Volumele de faţă constituie, aşadar, versiunea românească integrală a respectivei lucrări, completată pentru publicul românesc cu o serie de anexe şi note suplimentare. Fragmente din acest jurnal au mai apărut într-o altă ediţie, prescurtată, publicată la Bucureşti în anul 1994, de către Ion Dumitriu-Snagov.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă