Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA HISTORIA - Ediţia nr.1-2 din 2000  
         
  Articol:   RECENZII - SOFIA ŞTIRBAN, DIN ISTORIA HÂRTIEI ŞI FILIGRANULUI: TIPOGRAFIA ROMÂNEASCĂ A BĂLGRADULUI (SEC. XVII), BIBLIOTHECA UNIVERSITATIS APULENSIS III, ALBA IULIA, UNIVERSITATEA "1 DECEMBRIE 1918", 1999.

Autori:  ALIN-MIHAI GHERMAN.
 
       
         
  Rezumat:  Odată cu lucrarea lui Al. Mareş, Filigranele hârtiei întrebuinţate în Ţările Române în secolul al XVI-lea, (Bucureşti, Editura Academiei Române, 1987), filigranologia românească a intrat într-o nouă fază a ei, aceea a studiului sistematic al hârtiei pe care s-a scris sau s-a tipărit pentru perioade mai ample. Din cercetările referitoare la hârtia folosită în secolul al XVII-lea menţionăm studiile lui O. Guţu (moara lui Matei Basarab), S. Jako (hârtia transilvăneană din sec. XVII), Eva Mârza (tiparul din Alba Iulia), G. Nussbächer, L. Papacostea-Danielopulu şi L. Demény, M. Popescu (hârtia munteană din sec. XVII) etc.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă