Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA HISTORIA - Ediţia nr.1-2 din 2000  
         
  Articol:   RECENZII - ARHIERATICON. STUDIU INTRODUCTIV, EDIŢIE ŞI GLOSAR DE MEDA DIANA BÂRCĂ, PRESA UNIVERSITARĂ CLUJEANĂ, COLECŢIA PHILOBIBLON A B.C.U. "LUCIAN BLAGA", CLUJ-NAPOCA, 1999.

Autori:  ALIN-MIHAI GHERMAN.
 
       
         
  Rezumat:  Activitatea fascinantă a lui Inochentie Micu Clain ascunde încă multe unghere care nu au fost încă luminate îndestul. Cercetării - rămase fundamentale - a lui Augustin Bunea i s-a adăugat monumentalul portret pe care i-l face David Prodan în Supplex Libellus Valachorum şi publicarea documentelor exilului de către Francisc Pall. O carte de înţelepciune copiată la Roma arată deschiderea culturală a vlădicului. Rămân însă suficiente episoade sau aspecte care urmează să fie luminate de cercetătorii moderni.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă