Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA HISTORIA - Ediţia nr.1 din 2018  
         
  Articol:   A ÎNVĂŢA DE LA ALEXANDRU ÎNSEAMNĂ A ÎNVĂŢA SĂ ÎNVINGI: SFATURILE TACTICE ALE LUI AILIANOS PENTRU ÎMPĂRATUL TRAIAN / VON ALEXANDER LERNEN HEIßT SIEGEN LERNEN: AILIANOS’ TAKTISCHE RATSCHLÄGE FÜR KAISER TRAJAN.

Autori:  KAI BRODERSEN.
 
       
         
  Rezumat:  
A învăţa de la Alexandru înseamnă a învăţa să învingi: Sfaturile tactice ale lui Ailianos pentru împăratul Traian. Articolul este o prezentare generală a operei unui anume Ailianos, altminteri necunoscut, care i-a dedicat lui Traian în ajunul campaniilor parthice o operă deseori neglijată despre Taktika. Ea arată că un cărturar avea convingerea cum cunoaşterea tacticii lui Alexandru cel Mare împotriva perşilor (ca înaintaşi ai părţilor) poate aduce succes militar.

Cuvinte-cheie: Traian, Ailianos, Taktika, Polybios, tactică, parţi.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă