Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA HISTORIA - Ediţia nr.1 din 2016  
         
  Articol:   PRIAPEA DACIAE. O NOUĂ STATUETĂ CU REPREZENTAREA LUI PRIAPUS DE LA POROLISSUM / PRIAPEA DACIAE. A NEW STATUETTE DEPICTING PRIAPUS FROM POROLISSUM.

Autori:  DAN AUGUSTIN DEAC, EMANOIL PRIPON.
 
       
         
  Rezumat:  Priapea Daciae. O nouă statuetă cu reprezentarea lui Priapus de la Porolissum. Acest studiu prezintă o statuetă de bronz inedită cu reprezentarea lui Priapus. Artefactul a fost descoperit în zona sud-vestică a așezării de la Porolissum, în Dacia Porolissensis. Din nefericire, contextul archeologic precis nu este cunoscut. Pe lângă prezentarea succintă a descrierii statuetei, în studiul de faţă se discută și celelalte descoperiri cu reprezentarea lui Priapus din provincia Dacia sugerând în același timp cum ar fi putut fi folosite acestea în manifestările publice sau private.  

Cuvinte cheie: Priapus, Dacia romană, Porolissum, statuetă bronz, religie romană
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă