Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA HISTORIA - Ediţia nr.1 din 2015  
         
  Articol:   MEŞTEŞUGĂRITUL ÎNTR-UN CONVENT FRANCISCAN MEDIEVAL. UN ATELIER DE BRONZ DESCOPERIT ÎN CONVENTUL FRANCISCAN DE LA TÎRGU MUREŞ / CRAFTSMANSHIP IN A MEDIEVAL FRANCISCAN FRIARY. A MEDIEVAL BRONZE WORKSHOP EXCAVATED AT THE TÎRGU MUREŞ (MAROSVÁSÁRHELY) FRANCISCAN FRIARY.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Meşteşugăritul într-un convent franciscan medieval. Un atelier de bronz descoperit în Conventul Franciscan de la Tîrgu Mureş. Acest studiu îşi propune să evalueze rolul economic jucat de Fraţii Mendicanţi, precum şi adaptabilitatea lor la contextul urban şi economic al Europei Central-Răsăritene. Studiul de caz folosit în această analiză îl reprezintă conventul franciscan din Tîrgu Mureş. Datorită mai multor campanii arheologice a fost scos la lumină un bogat material referitor la activităţile economice în care acest convent a fost angajat, demonstrînd fără echivoc funcţionarea mai multor ateliere în cadrul conventului. Analiza detaliată a vieţii economice a conventului franciscan din Tîrgu Mureş a evidenţiat impactul pe care l-au avut Franciscanii asupra dezvoltării acestui tîrg în Evul Mediu tîrziu.

Cuvinte cheie: convent franciscan, ateliere, material arheologic, tîrg, economie urbană
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă