Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA HISTORIA - Ediţia nr.1 din 2014  
         
  Articol:   CE TIPURI DE BANCHETE EXISTAU ÎN DACIA LA SFÎRŞITUL EPOCII FIERULUI? USTENSILE PENTRU SERVIREA CĂRNII / QUEL TYPE DE FESTIN EN DACIE, À LA FIN DE L’ÂGE DU FER? USTENSILES À SERVIR LA VIANDE.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Ce tipuri de banchete existau în Dacia la sfîrşitul epocii fierului? Ustensile pentru servirea cărnii. Spre diferenţă de exemplele contemporane din Gallia unde sunt atestate, prin asamblaje arheologice, banchete publice cu un număr mare de participanţi, descoperirile din Dacia de la sfârşitul epocii fierului sugerează un consum individual sau ceremoniale colective cu un număr foarte limitat de participanţi. Sunt prezentate cele câteva tipuri de ustensile pentru servirea cărnii, şi în mod special descoperirile din turnul B al cetăţii de la Piatra Roşie.

Cuvinte cheie : Epoca fierului, Dacia, banchete, furculiţe, frigări.

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă