Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA GEOLOGIA - Ediţia nr.1 din 2001  
         
  Articol:   NICOLAE ANASTASIU, SEDIMENTOLOGIE - PETROLOGIE (CULEGERE DE LUCRăRI şTIIN-ţIFICE), ARS DOCENDI, 2000, 494 P., BUCUREşTI.

Autori:  IOAN MÂRZA.
 
       
         
  Rezumat:  Profesorul universitar dr. Nicolae Anastasiu de la Universitatea din Bucureşti, ne oferă o nouă şi preţioasă carte - cu titlul de mai sus - care reuneşte tematic, 55 dintre lucrările sale ştiinţifice scrise ntre anii 1971-1999. Cărţile sau culegerile de acest gen, par a fi o noutate n domeniul ştiinţelor geologice, cel puţin n cazul autorilor n viaţă. Procedura este nsă utilizată pe scară largă şi cu deosebit succes n lumea literaţilor. Am ntlnit-o totuşi, recent (probabil primat n geologie), n cazul unei prestigioase cărţi, nu numai prin ţinuta editorială, ci şi prin conţinut, care poartă titlul "Mineralogy in the System of Earth Sciences" (Copyright by Imperial College Pres, London; 384 p., 1999), autor, Prof. dr. Emil Constantinescu, editată cu prilejul jubileului a 60 de ani, mpliniţi de fostul preşedinte al Romniei. Cărţile ce nsumează culegeri de articole - mai mult sau mai puţin comentate - au marele merit de a scoate din reviste de specialitate la care nu de puţine ori se ajunge greu, alteori, fiind de-a dreptul inaccesibile (ne referim la unele articole publicate n reviste din străinătate), lucrări de o remarcabilă valoare, de largă căutare, şi ale face accesibile tuturor celor inte-resaţi. In plus, ele sintetizează o muncă de zeci de ani a autorilor, prezintă firul evoluţiei lor ştiinţifice, şi foarte important, a concepţiilor personale clădite tot mai solid pe măsura maturizării ştiinţifice a cercetătorului. ...  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă