Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA GEOGRAPHIA - Ediţia nr.1 din 2021  
         
  Articol:   BOOK REVIEW: LAURIAN SOMEȘAN. STUDII DE GEOGRAFIE, 2020, ED. ARGONAUT, CLUJ-NAPOCA, EDITOR: ALEXANDRU PĂCURAR.

Autori:  SORIN FILIP.
 
       
         
  Rezumat:  
Published Online: 2021-06-30
Published Print: 2021-06-30
pp. 127-129

FULL PDF


Pe lângă activitatea didactică și de cercetare, cu editarea unor cursuri și articole din domeniul Geografiei turismului și Geografiei economice (ex. Turism Internațional, 2018, Presa Universitară Clujeană, 464 pagini), preocupările academice ale d-lui conf. dr. Alexandru Păcurar s-au concretizat în ultimii ani într-o serie de volume care ar putea fi grupate sub tema restituiri. Este vorba despre lucrări care, în urma unor minuțioase documentări în diverse biblioteci din țară, arhive personale și contacte cu personalități din diverse domenii (amintim aici spre exemplificare vizitele de documentare la Arhivele Naționale din Cluj-Napoca și București, la Biblioteca Națională, dar și comunicarea nemijlocită cu regretatul Neagu Djuvara), au adus la lumină aspecte ale evoluției și devenirii Facultății de Geografie din Cluj-Napoca ori ale Institutului de Geografie din Cluj ca parte a Almei Mater Napocensis.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă