Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EPHEMERIDES - Ediţia nr.1 din 2012  
         
  Articol:   RECENZIE - MARTA PETREU, CIORAN SAU UN TRECUT DEOCHEAT, EDIŢIA A III-A, REVĂZUTĂ ŞI ADĂUGITĂ, EDITURA POLIROM, IAŞI, 2011.

Autori:  VIOREL NISTOR.
 
       
         
  Rezumat:  Cu volumul Martei Petreu Cioran sau un trecut deocheat ne aflăm în faţa unei re-re-editări şi faptul trebuie subliniat ca atare. Dând curs unor preocupări stringente în epocă, cartea a apărut întâia dată în 1999 sub titlul Un trecut deocheat sau Schimbarea la faţă a României, beneficiind de o primă re-editare în 2004 şi de o variantă în limba engleza, publicată în SUA, în 2005. Ediţia de faţă, purtând un titlu uşor schimbat, are un statut privilegiat, deschizând, alături de alte două volume, (antologia de poezie Apocalipsa după Marta şi debutul în proză al autoarei, Acasă, pe câmpia Armaghedonului), seria de autor a Editurii Polirom dedicată Martei Petreu.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă