Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO%20ARTIS%20GYMNASTICAE - Ediţia nr.3 din 2017  
         
  Articol:   STUDIU PRIVIND DEZVOLTAREA VITEZEI PRIN UTILIZAREA JOCURILOR DINAMICE IN FOTBAL LA JUNIORI CU VÂRSTA CUPRINSĂ ÎNTRE 14-15 ANI / A STUDY CONCERNING THE DEVELOPMENT OF SPEED THROUGH THE USE OF DYNAMIC GAMES IN FOOTBALL, JUNIORS OF 14 TO 15 YEARS OLD.

Autori:  RADU ADRIAN ROZSNYAI, DAN MONEA, PAUL OVIDIU RADU.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbeag.62(3).22

Published Online: 2017-09-30
Published Print: 2017-09-30

VIEW PDF: A STUDY CONCERNING THE DEVELOPMENT OF SPEED THROUGH THE USE OF DYNAMIC GAMES IN FOOTBALL, JUNIORS OF 14 TO 15 YEARS OLD

Studiu privind dezvoltarea vitezei prin utilizarea jocurilor dinamice in fotbal la juniori cu vârsta cuprinsă între 14-15 ani. Autorii acestei lucrări vizează găsirea unui raport optim între antrenamentul propriu-zis și implementarea jocului în procesul de dezvoltare multilaterală a jucătorului de fotbal, punând accentul pe dezvoltarea vitezei prin jocuri specifice și nespecifice jocului de fotbal. Datorită faptului că jocurile dinamice creează o stare de emulație, dublată de un consum energetic mare și în același timp au o influență educativă și formativă multilaterală asupra copiilor dacă sunt corect selecționate și dirijate, astfel încât să satisfacă varietatea intereselor și nevoilor de creștere și dezvoltare a acestora, se recomandă folosirea alternativă a jocurilor în antrenamentul sportiv (Epuran, 2001). Prin acest studiu autorii și-au propus să arate că jocul prin anumite modalități, procedee metodice și sisteme de acționare adecvate, aplicate în mod diferențiat și colectiv în antrenament sportiv, ajută la dezvoltarea vitezei sub toate formele ei. Obiective: Obiectivele au fost acelea de a demonstra că jocul ajută la dezvoltarea vitezei și se poate obține un progres fizic al jucătorilor de fotbal prin aplicarea acestora în antrenamentul sportiv. Materiale și metode: Pentru desfășurarea experimentului s-au folosit următoarele materiale: 2 cronometre, un obiect pentru declanșarea sunetului la start (starter), jaloane și un spray colorat pentru a trasa linii. Concluzii și recomandări: Apariția jocurilor în antrenamentul sportiv aduce un plus în pregătirea sportivilor, rezultatele probelor specifice vitezei fiind mai bune, iar prin valența lor, jocurile au și un efect psihic pozitiv asupra stării de spirit al jucătorului; recomandăm ca pe viitor, antrenorii de fotbal, și nu numai, să implementeze jocul în pregătirea sportivilor.

Cuvinte-cheie: jocuri dinamice, fotbal, dezvoltarea vitezei
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă